Baarsjesbewoner betrapt dieven en eist zijn fiets terug

(foto Martine de Vente)
Hoogstins2024

Baarsjesbewoner Olivier Heslinga betrapte donderdag in de Van Speijkstraat twee dieven die er in het donker met zijn fiets vandoor gingen. Dat schrijft hij in een bewonersgroep op Facebook voor De Baarsjes. “Hoorde een slijptol en zag een Harrie met mijn fiets weglopen. Ze waren erg snel.”

Heslinga snelde zijn huis uit om de dieven tegen te houden. Aan het einde van de straat kon hij de bestelbus van waaruit de dieven opereerden stoppen. “Het werd een beetje grimmig, maar ik kreeg mijn fiets terug.” De twee dieven, volgens Heslinga ‘een kale Nederlander en een Pool’, opereerden vanuit een witte/grijze bestelbus waarin nog meer fietsen stonden.

“Ik denk dat het redelijk professionele dieven waren. Ze bleven erg kalm en mijn slot is netjes totaan de laatste schakel doorgeslepen”, laat Olivier Heslinga De Westkrant weten. Hij heeft vandaag meerdere mensen gesproken die hun fiets kwijt zijn.

Het voorval is inmiddels bekend bij politiebureau Overtoomse Sluis. Heslinga heeft aangifte gedaan van de poging tot diefstal. Over of het slim is om fietsendieven achterna te rennen, zegt de politie geen advies te kunnen geven. Volgens de politie is het busje bekend en hebben ze vandaag uitgekeken naar deze bus.

DeWestkrant