Nassen aan de Overtoom

Hoogstins2024

Een paar weken geleden ontdekte ik een nieuwe winkel met café op nummer 205 van de Overtoom. Ik ging naar binnen en al na één tel viel mijn mond open. Kinderwagens, koffiedrinkende mannen en borsten, heel véél borsten. Bloedjes van baby’s lagen eraan te lurken alsof er chocolademelk uit kwam. Zo snel als ik binnen was gekomen, stond ik weer buiten en checkte ik de gevel. ‘De Boezemvriend’ stond er met grote letters, ‘Baby, Boop & Breastfeeding’.

Gelukkig gebeuren er ook minder heftige dingen op de Overtoom. Zo heeft eetwinkel Stach er vorige week een nieuw filiaal met Asian food court geopend. Aan het eind zit nu Sticky Fingers, de splinternieuwe ‘eco patisserie’ van het Conscious Hotel. Op nummer 411 zit sinds begin december Goud West. Als ik er binnenloop zie ik donkere meubels, groene muren, kaarsen, goudkleurige accenten en schilderijtjes met uitleg over ‘nassen’, ‘mazzel’ en andere onderwereldtaal. Op de achtergrond wisselen André Hazes en Craig David elkaar af. Als ik Fill Me In hoor, zijn hit uit 2000, word ik hyper – waarom in godsnaam? “Wow, dat nummer is nog steeds lekker. Totaal niet achterhaald.” Bedrijfsleider Franck Nederstigt lacht: “Vind je? Craig is nu een stuk vadsiger dan toen, maar met zijn nieuwe album is hij weer helemaal terug.”

Nederstigt is een goede vriend van de eigenaar van Goud West, Edwin Streep, en werkte eerder bij een andere zaak van Streep: Parck, de eerste pingpongbar van Nederland, aan de overkant van de straat. Beide zaken zijn niet van het moeilijk doen, niet qua sfeer en niet qua eten. Lekker relaxed, dus. Bij Goud West kun je happen in een broodje ossenworst of een broodje bal. Ook kun je er kipsaté, tournedos of hamburgers (10,50 euro) bestellen. Voor bij de borrel zijn er cocos curry bitterballen, kaasstengels en super nachos. Gruwelijk lekker zijn de triple fried fries met Parmezaanse kaas en truffel (5,50 euro): goed bruin, mega-knapperig, de juiste dosis truffel. Een delicatesse eerste klas die je, zoals het heurt, met je vingers eet. Trakteer jezelf eens op een portie. Gewoon, omdat het kan.
http://www.goud-west.nl

 

DeWestkrant