Protest tegen ’partysloepen’

Hoogstins2024

Omwonenden zijn een actie begonnen tegen de komst van sloepen naar de Bilderdijkkade en Jacob van Lennepkade. Zij vrezen het ontstaan van een ’partyjachthaven’ als de exploitanten toestemming krijgen om hun boten hier af te meren. Er zijn spandoeken opgehangen met de tekst ’Red de kade’.

Bij stadsdeel West zijn door verschillende exploitanten aanvragen ingediend voor een dertigtal ligplaatsvergunningen. Het gaat om elektrische sloepen. Een van de vaarbedrijven stelt in de aanvraag dat er op de ligplaatsen in Oud-West geen gasten zullen in- of uitstappen. De sloepen voor zes tot veertig personen met zonnepanelen zouden hier alleen maar worden afgemeerd.

Maar bezorgde omwonenden zijn er niet gerust op. Zij vrezen de komst van ’zuipschuiten’ waarmee groepen tochtjes gaan maken, onder meer naar De Hallen. Daar klaagt een deel van de buurt al over toegenomen hinder door uitgaanspubliek, massa’s fietsen op straat en een gebrek aan parkeerplekken voor auto’s.

Een aantal omwonenden heeft inmiddels bezwaar aangetekend tegen het toekennen van de ligplaatsvergunningen. Zij vinden dat er geen plaats is voor commerciële bootverhuur in Oud-West.

DeWestkrant