Heerlijk foodshoppen in de JP Heijestraat

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

De Jan Pieter Heije is mijn favoriete straat in Oud-West. Ik heb er vier jaar gewoond in een volledig gemeubileerd appartement met goud, marmer en roze. De huur was crimineel hoog, de inrichting ‘te woonwagen’. Maar ik was mooi wél omringd door talloze restaurants, cafés en shops en kon hinkelen naar het Vondelpark. Ik kom er nog steeds vaak om kleding te scoren (Johnny at the Spot) en lekkers in te slaan voor thuis of voor in het park. Bij deze adressen is het standaard bingo.

Nr. 88: Holy Ravioli
Ravioli-walhalla met schatten van mannen achter de counter. Handgemaakte deegkussentjes met kalfsgehakt en salie, kip en dadels of kabeljauw en mierikswortel. Check Facebook voor de ravioli van de week en gun jezelf een van de Oh-My-Godtaartjes met citroen-meringue of pecan-caramel.
http://www.holyravioli.nl

Nr. 98: @MY (myBroodje)
Een ander logo en een andere inrichting, maar de Surinaamse broodjes zijn nog even exotisch als altijd. Garnalen, kip, bakkeljauw. Met peper en zuur, natuurlijk.
https://www.facebook.com/AtMyBroodje/

Nr. 115: Jan Pieter IJsje
Italiaans schepijs om je vingers bij af te likken in smaken als frambozen-cheesecake, bloedsinaasappel, double chocolate en De goede smurf.
https://www.facebook.com/janpieterijsje/

Nr. 121: Voldaan
Alle ballen verzamelen! Beetje flauw, maar ja ze weten hier nu eenmaal raad met gehakt in alle soorten en maten. Denk aan Thaise kipgehaktballetjes in een Aziatische kimchi-soep of aan een Latin wrap met kruidig rundergehakt, avocado en zwarte bonen.
https://www.voldaan-amsterdam.nl

Nr. 122: KuipersKaas
Kaastempeltje met bestsellers als truffelkaas en kaas met drie soorten peper. Hoeksche chips, gedroogde worsten en noten om het feest compleet te maken.
https://www.facebook.com/KuipersKaas.nl/

Nr. 125: Lavanta
Hét adres voor Turkse mezze: auberginesalade, pasteitjes met gehakt of spinazie, gevulde wijnbladeren. Als opwarmer voor je tapastafel heeft deze traiteur ook toffe soepen (rode linzen, kip).
http://etenbijlavanta.nl

Nr. 128: Saffraan
Traiteur die wereldse gerechten biedt met veel groente en vlees van de Lindenhoff en Brandt & Levie. Kiptajine, vegetarische burger, runderstoof, gevulde portobello’s, quiches, salades en de vis van de week. Vertrouwd adres sinds achttien jaar.
http://saffraantraiteur.nl

P.S. Drank nodig? Bierbaum op nummer 148 heeft meer dan tweehonderd bieren, waarvan vier op ’t vat. https://www.facebook.com/thirstybierbaum/?fref=ts