Ambachtsfestival uit West naar New York

Duurzaam fietsmerk Roetz zal ook vertegenwoordigd zijn in New York. (Foto Roetz)
Hoogstins2024

Het Ambacht in Beeld Festival slaat de vleugels uit naar New York. Het evenement met als thuisbasis De Hallen in Amsterdam strijkt binnenkort neer in Brooklyn.

Het festival viert de kunst van het ambachtelijk meesterschap. In het weekend van 3 en 4 juni vindt het festival plaats onder de naam Craft in Focus in Industry City, een grote makerspace met ruim vierhonderd ambachtslieden, kunstenaars en innovatieve makers.

Een aantal Nederlandse ambachtslieden gaat zich in New York presenteren, onder wie modeontwerper Mattijs van Bergen, tekenaar Daan Noppen en de makers van Roetz, nieuwe fietsen op basis van oude frames. Het festival biedt verder ambachtelijke workshops, lezingen en masterclasses.

Het festival werd in 2013 voor het eerst georganiseerd door Wendy van Wilgenburg, die tijdens haar studie visuele antropologie werd gegrepen door de schoonheid van ambachtelijke vaardigheden. De Nederlandse editie van het Ambacht in Beeld Festival vindt plaats van 22 tot en met 24 september in de Hannie Dankbaarpassage in De Hallen.