Forse investering in sociale en duurzame kledingreparaties De Hallen

De werkplaats bij Denim City in De Hallen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het United Repair Centre in De Hallen kan rekenen op een investering van 1,5 miljoen euro door Nederlandse impactfinanciers. In het reparatiecentrum wordt kleding hersteld van aangesloten kledingmerken. Sportmerk Decathlon gaat nu ook meedoen, in navolging van Scotch & Soda en Patagonia.

Met het geld kunnen ruim 100 banen worden gecreëerd voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen een opleiding tot gecertificeerd kleermaker. Ook moet het leiden tot de besparing van een miljoen kilo textielafval. De investering volgt uit een krachtenbundeling van de Rabo Foundation, het Sociaal Innovatiefonds, Oranje Fonds, Fair Capital Partners, Start Foundation en ROM InWest.

“Het is geweldig dat maar liefst zes impactfinanciers bereid zijn om ons te ondersteunen in onze missie om jaarlijks 300.000 hoogwaardige kledingreparaties uit te voeren”, aldus oprichter Thami Schweichler. “Dit biedt niet alleen vertrouwen in ons businessmodel, maar ook in de medemens die durft te investeren in een betere wereld.” 

Het United Repair Centre komt voort uit sociale onderneming Makers Unite in Denim City in De Hallen, waarover we eerder dit artikel schreven.

DeWestkrant