De Liefde kan door

Zomer bij De Liefde in het Bilderdijkpark. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Café-restaurant De Liefde in het Bilderdijkpark krijgt toch ruimere openingstijden. De exploitant heeft hierover overeenstemming bereikt met stadsdeel West en omwonenden. Een dreigende sluiting van het paviljoen lijkt daarmee van de baan.

De Liefde was formeel een theehuis. Het stadsdeel stond in principe positief tegen een restaurantbestemming met ruimere openingstijden, maar enkele omwonenden maakten bezwaar vanwege verwachte geluidsoverlast. Overleg tussen de exploitant en de achterburen leverde lang niets op.

In de overeenkomst staan ruimere openingstijden en maatregelen die door de exploitant worden genomen bij eventuele overlast. De Liefde mag het hele jaar open blijven tot middernacht, maar na 20 uur mag geen muziek meer worden gedraaid. Het terras blijft in de zomer open tot 23 uur, in de winter tot 20 uur.

Een groep klanten en buurtbewoners vreesde dat De Liefde de deuren zou moeten sluiten als openstelling later op de avond niet mogelijk is. Zij startten zelfs een steunactie. Het paviljoen draagt bij aan een veilig, leefbaar en schoon park, zo stelden zij.

Op 13 januari is er een bijeenkomst waarin de buurt over de afspraken wordt geïnformeerd.