Nieuw hoofdstuk voor bioscoop Lab 111 in Oud-West

Uit in Oud-West: filmpje bij lab 111, daarna eten bij Bar Strangelove. Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

De lockdown heeft Lab 111 niet klein gekregen. Integendeel! Dit filmhuis in de Arie Biemondstraat is springlevend en heeft geïnvesteerd in een nieuwe filmzaal.

Lab 111 zit in Oud-West, in het pand waar ooit een pathologisch laboratorium zat. Ik vind het een van de tofste filmhuizen van de stad. Tijdens de lockdown waren de bioscopen gesloten of mochten ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten. Een financiële strop!

Lab 3
Lab 111 werd dubbel getroffen. Niet alleen daalden de inkomsten uit de bioscoop, maar ook die uit het inpandige restaurant (Bar Strangelove). Toch liet het personeel zich niet uit het veld slaan. Ze gebruikten de verplichte pauze om renovaties door te voeren én een derde filmzaal te creëren. Sinds april kun je nu ook bij lab 3 terecht. Het interieur van de zaal, die 56 stoelen heeft, is geïnspireerd door een van de invloedrijkste klassiekers van regisseur Stanley Kubrick: A Space Odyssey, een zwerftocht in de ruimte.

Pizza?
Wil je een filmpje pakken en neerdalen in het supernieuwe pluche, dan heb je volop keuze. Deze week kun je er onder meer kijken naar de ingenieuze animatie Flee  of een film van de regisseur Pedro Almodóvar (Volver, Dolor y Gloria). Eventueel kun je ervoor of erna een pizza laten maken en eten bij Bar Strangelove. Ik heb het al vaker gezegd: bij ons in West wordt het nooit saai!

DeWestkrant