Drie redenen om in april naar De Hallen te gaan

The Impact Market. Beeld: Jurre Rompa.
Hoogstins2024
Er is altijd wel iets te beleven in De Hallen in Oud-West. Wil je niets missen, dan kun je het best regelmatig de agenda checken. Om keuzestress te verminderen, hebben we drie hoogtepunten van deze maand op een rij gezet.


1. Groepsexpositie ‘Pieces for peace’, tot en met zondag 1 mei

Pieces for peace’ is een groepsexpositie die de visie op vrede van internationale kunstenaars samenbrengt. De kunstenaars komen uit verschillende landen en hebben elk een andere culturele achtergrond. Wat ze delen is hun droom voor mondiale vrede en saamhorigheid. De kunstenaars zijn leden van de community van Makers Unite, een organisatie in De Hallen die focust op nieuwkomers in Nederland.
De expositie laat je nadenken over de ‘stukjes vrede’ in en van jezelf. We zijn allemaal onderdeel van het geheel. Jouw persoonlijkheid en ‘visuele stijl’ dragen bij aan de schoonheid van de wereld. Welke in- en afdrukken wil je achterlaten in je leven? Welke energie wil je uitstralen? Wat wil je bijdrage aan het geheel?
Volgens de kunstenaars begint alles met slechts één stukje. “Door alle stukjes op de juiste plekken te leggen, kunnen we samen een meesterwerk maken en noemen we het ‘thuis’.” Een van de kunstenaars is Olga Ottenheijm uit Oekraïne. Haar kunstwerk heet Oekraïne eren.

2. The Impact Market,vrijdag 8 april, 15:00 tot 22:00 uur
Vrijdagmiddag stallen diverse impactvolle Amsterdamse ondernemers hun producten uit op The Impact Market. Shop bij Nature Bar biologische zeep van Amsterdamse sinaasappelschillen, laat je fiets maken door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij fietswinkel Recycle, proef de plant-based kaas van Willicroft Store en ontmoet nog meer andere ondernemers die het verschil maken.
Steeds meer ondernemers in de stad werken aan een sociale, duurzame en betere toekomst. Toch zijn zij niet altijd even zichtbaar. Om heel Nederland kennis te laten maken met ondernemen 2.0 hebben de vier grootste gemeenten (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) in 2018 The Impact Daysgelanceerd.
Als onderdeel daarvan organiseert Amsterdam Impact dit voorjaar The Impact Market, waar next level ondernemers laten zien hoe zij bijdragen aan een eerlijke en duurzame toekomst. Van een sociaal atelier waar modeaccessoires gemaakt worden tot een restaurant dat food-waste aanpakt. Van een verpakkingsvrije winkel tot 100% circulaire truien en kebab van knolselderij. Je kijkt er je ogen uit!

3. Denim Days The Market Edition, vrijdag 22 april en zaterdag 23 april, 10:00 tot 18:00 uur
In april keert het Denim Days Festival terug naar De Hallen. De kern van het event is de ‘buitengewoon bijzondere blauwe Denim Market’. Daarnaast zijn er workshops, kun je denim producten customizen, leren over innovaties of exposities bekijken. Daarnaast kun je er de Denim Talks bij te wonen, waar je op de hoogte wordt gesteld van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Oftewel: ‘Towards a Brighter Blue’

 

DeWestkrant