De nieuwste pizzeria van West zit in een bios

Foto Bar Strangelove
Hoogstins2024

Het blijft pizza’s regenen in West. Sinds vorige week rollen er zuurdesempizza’s uit de keuken van een bijzonder filmhuis in Oud-West: Lab 111.

Op de plek waar tot voor kort het Mexicaanse restaurant Frida zat, opent op 1 september pizzeria Volare. Verderop van De Baarsjes, in Westerpark, werd onlangs Baohuis omgedoopt in Pica, een café met Napolitaanse pizza’s. Wie van pizza’s houdt, riskeert keuzestress in West. Want naast deze twee nieuwkomers plus klassieke adressen als Yam Yam en Buurman de With is er op 25 augustus nóg een adres bijgekomen. Op die dag gingen namelijk de deuren van Bar Strangelove open en kun je happen in zuurdesempizza’s uit de steenoven.

Pizza’s met ‘filmische inslag’
Strangelove is het restaurant van een van de tofste filmhuizen van de stad: Lab 111. De bioscoop zit in de Arie Biemondstraat, in het pand waar ooit een pathologisch anatomisch laboratorium zat. Ooit kon je bij Strangelove terecht voor de perfecte anti-katerbrunch, maar inmiddels gooit de zaak het over een andere boeg. De afgelopen maanden zijn ze samen met hun Italiaanse chef Dario bezig geweest met het ontwikkelen van een eigen zuurdesemcultuur en het testen van verschillende soorten bloem. Ook proefden ze de een na de andere pizza. Het resultaat: een menu met ‘heerlijke zuurdesempizza’s’. De pizza’s komen uit de Italiaanse steenoven en hebben ‘een filmische inslag’.

Affogato
Dat ‘filmische’ zie je terug in de (best melige) namen van de pizza’s. Zo is er een There’s Something About Marinara (tomaat, oregano, ansjovis), een Pear & Loathing in Las Vegas (peer, gorgonzola, balsamico-bietensiroop, rucola) en een Catch Me If You Vegan (pompoencrème, rode kool, oesterzwam, olijvencrumble, rode ui, amandel). De duurste pizza kost 14,50 euro, de goedkoopste 9 euro. Om je pizzadiner naar een hoger plan te tillen, zou je er een salade burrata en een dessert bij kunnen bestellen. Ikzelf zie vooral de affogato wel zitten: ijs met een shot warme espresso – simpel, maar o zo lekker.

P.S. Ik heb even het filmmenu van deze week gecheckt. Ook deze week zitten er weer juweeltjes bij; van klassiekers als het rauwe en keiharde La Haine tot het ontroerende en tedere Minari. Neem een Netflix-break, pak een film!

 

DeWestkrant