Einde aan goedkoop parkeren deel Sloterdijk

De Transformatorweg, in de toekomst deel van de Contactbuurt met duizenden woningen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De gemeente wil een einde maken aan goedkoop parkeren op een deel van Sloterdijk. Het gaat om het bedrijventerrein rond de Transformatorweg. Parkeerders moeten daar straks 2,50 euro per uur betalen. Nu kost dat de eerste drie uur 10 eurocent per uur, daarna 3,50 euro.

Stadsdeel West steunt het voornemen van het college van B en W. “Dit past bij de ingeslagen weg naar een meer autoluwe stad en beperkt de aantrekkende werking van Sloterdijk I voor bezoekersparkeren, zeker voor bezoekers van locaties elders in de stad”, zo schrijft het dagelijks bestuur.

De maatregel heeft ook te maken met de transformatie van het gebied. Vanaf volgend jaar begint er woningbouw als onderdeel van Haven-Stad. Volgens stadsdeel West blijven er voldoende parkeermogelijkheden over voor de bedrijven die er nu zijn gevestigd. 

De gemeente stelt ook dat er misbruik wordt gemaakt van de huidige regeling. Na de goedkope eerste drie uur, melden parkeerders zich opnieuw aan zodat zij geen hoger tarief hoeven te betalen. Op Sloterdijk blijkt bijna een kwart van de parkeerders dit te doen.