Turks ziekenhuis Acibadem opent vestiging bij Sloterdijk

Medisch centrum Acibadem aan de Arlandaweg. (Foto ANP Perssupport)
Hoogstins2024

Het Turkse ziekenhuisconcern Acibadem opent op maandag 1 mei de deuren van een nieuw medisch centrum op Sloterdijk. Patiënten kunnen in een verbouwd kantoorpand aan de Arlandaweg terecht voor diagnostisch onderzoek, poliklinische dagbehandelingen en kleine chirurgische ingrepen.

Acibadem International Medical Center stelt dat patiënten gemiddeld binnen 48 uur terecht kunnen voor een consult met een medisch specialist. Het team bestaat volgens Acibadem uit medisch specialisten die allemaal zijn opgeleid en bevoegd zijn in Nederland en ervaring hebben op internationaal niveau.

Met alle Nederlandse zorgverzekeraars wordt samengewerkt en er geldt geen eigen bijdrage voor patiënten, stelt Acibadem. Het medisch centrum beidt elf verschillende specialismen. Binnenkort zal dat aanbod met nog vijf andere specialismen worden uitgebreid. Het concern is actief in vijf landen, met 22 ziekenhuizen en 19 medisch centra.

De directeur van de nieuwe Amsterdamse vestiging verklaarde eerder dat het ziekenhuis is bedoeld voor iedereen, dus niet alleen voor Turkse Nederlanders.

DeWestkrant