Molenwerf ingrijpend vernieuwd

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Een nieuw fietspad, een nieuwe tramhalte, meer groen en andere zitbanken. Na ingrijpende werkzaamheden is de Molenwerf bij Sloterdijk gereed. Het beeld van De verdwenen boer is terug op een nieuwe plek. Het project -dat 3,5 miljoen euro kostte- wordt vanmiddag om 15.30 uur op feestelijke wijze geopend.

De tramhalte op de hoek van de Admiraal de Ruijterweg en de Haarlemmerweg is opgeheven en vervangen door een halte op de Molenwerf aan de overkant van de Haarlemmerweg. Daar waren niet alle buurtbewoners blij mee. De halte aan de Kingsfordweg is ook geschrapt. Dit moet tijdwinst opleveren voor tram 12.

Fietspad

Het nieuwe fietspad in twee richtingen kruisend over de Haarlemmerweg heeft geleid tot kritiek en vragen. Volgens de gemeente is deze oplossing veiliger dan de oude situatie omdat verschillende verkeersdeelnemers elkaar minder kruisen. Ook komt dit ten goede aan de doorstroming.

Nadeel is dat fietsers die verder willen rijden over de Admiraal de Ruijterweg nu twee keer moeten oversteken, zo erkent de gemeente. Onderzocht wordt of het tweezijdige fietspad kan worden doorgetrokken in een deel van de Admiraal de Ruijterweg, zodat fietsers dan een stuk verderop kunnen oversteken.

DeWestkrant