Op Sloterdijk wordt kantoor al snel hotel

Hoogstins2024

Veel toeristen in de binnenstad? Dan ben je recentelijk niet op Sloterdijk geweest. Daar worden leegstaande kantoorpanden razendsnel omgetoverd tot hotel. Deze bijvoorbeeld:

Amsterdam Teleport Hotel

144 kamers in voormalig bedrijfspand. Een kamer voor twee personen kost bijvoorbeeld op 7 februari € 64 met ontbijt. Extra: voor bezoekers organiseert het hotel ook hardloop- en fietsexcursies door het Westerpark.

Urban Lodge Hotel

Pal naast het Teleport Hotel, en ook in een oud kantoorpand zit het Urban Lodge Hotel, dat zichzelf aanprijst als design-hotel. Wel knap, want aan de buitenkant is het hotel een grijs kantoorgebouw. Duurder dan de buren (€ 135,- voor twee personen) maar het logeeradres is dan ook cozy, ofwel gezellig. Overigens zijn de bar en restaurant ook heel cozy volgens de website van het hotel.

Meiniger Hotel

Pal naast station Sloterdijk zijn in een voormalig kantoor al 881 hotelbedden van de Duitse keten Meininger. En dat gaan er dit jaar 1177 worden. Dit Amsterdam City West hotel wordt daarmee waarschijnlijk het grootste hotel van Amsterdam. Het hotel richt zich op backpackers, zakenreizigers en toeristen: op iedereen dus. Hier betaal je € 60 voor twee personen. Slapen is exclusief ontbijt, wel handig: je kunt er ook een zevenpersoons kamers boeken.

The Ven

En dan komt er in het voormalige KPN-gebouw nog The Ven, een casino/congrescentrum en hotel met 500 kamers van de keten Radisson. The Ven is pas eind dit jaar af. Hier kun je al wel zien hoe designer Karim Rashid het allemaal heeft bedacht.

(Prijzen van hotelkamers kunnen behoorlijk fluctueren, indicatie op basis van tarieven voor 7 februari op Booking.com)

 

DeWestkrant