Geen marathon in Nieuw-West

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Het loopevenement De Groene van Amsterdam gaat dit jaar niet door, zo laat de organisatie weten in een mail aan oud-deelnemers. In 2014 konden hardloopliefhebbers een marathon, tien of vijftien kilometer lopen in Nieuw-West. Vorig jaar was het evenement al beperkt tot vijf en tien kilometer door de Ruige Piet en tien kilometer door de Tuinen van West.

De organisatoren noemen het uitzetten van de marathon een ‘intens proces’. Ze geven te kennen alleen te kunnen organiseren als ze ‘er voor de volle honderd procent voor kunnen gaan’. Blijkbaar is dat dit jaar niet gelukt. Overigens hopen ze er in 2017 weer met frisse moed tegenaan te kunnen.

Hardloper en D66-bestuurscommissielid van Nieuw-West Jeroen Mirck: “Ontzettend jammer dat het de initiatiefnemers dit jaar niet lukt om De Groene van Amsterdam te organiseren. Ze hebben twee jaar geleden hun nek uitgestoken en tweemaal een prachtig evenement neergezet in stadsdeel Nieuw-West. Alle begrip dat ze hier nu even niet de tijd en energie voor hebben. Ik ken ze echter goed genoeg om te weten dat ze volgend jaar op volle kracht terugkeren. Uiteraard loop ik dan opnieuw mee.”

Hardloopfanaten in West kunnen over twee maanden wel meedoen met de Brettenloop, van vijf of tien kilometer. De Brettenloop heeft ook een halve marathon. Wie daar niet helemaal klaar voor is, kan altijd nog meedoen met de Sloterplasloop, vijf en tien kilometer op 9 oktober 2016.

DeWestkrant