Boeuf Bourguignon van de Kinkerstraat

Hoogstins2024

Waarom zelf stoven als je het ook gewoon kunt halen? Patricia Jacob ging langs bij Steve’s Stove in de Kinkerstraat.

Lekker hoor, een boeuf bourguignon. Maar die twee keer dat ik me aan die stoofschotel waagde, was ik snel klaar. Te weinig geduld, te hoog vuur. Dus: taaie koe. Nu ik Steve’s Stove heb ontdekt, is dat gepruts voorgoed verleden tijd. De chef-kok van deze zaak vindt het namelijk wél leuk om tijd te steken in stoofgerechten van niveau. Je kunt er een goulash met big ophalen, een coq au vin of een curry van kikkererwten en flespompoen. De kaart wisselt geregeld, maar er is één blijvertje: de boeuf bourguignon (vanaf 11,65 euro, plus twee bijgerechten).

Het vlees voor die bestseller staat 14 uur te stoven op 78 graden Celsius. De boeuf is dan ook malser dan mals. De saus kan er ook wat van: hallo, wat een smaken. Kruidnagel, jeneverbes, rozemarijn, laurierblad en meer. Helemaal áf met aardappel-knolselderijpuree en rode kool of schorseneren en geroosterde aardappels. Mijn andere bestelling, de coq, dij van boerenhoender, is ook een voltreffer. Het vlees valt bijna van het bot. Ik proef gember en kardemon.

Steve’s Stove zit in West in de Kinkerstraat, en heeft ook filialen in de Czaar Peterstraat en de Beethovenstraat. Het stoof-imperium is drie maanden geleden opgezet door mediator Steven van Boven en accountant Mart van Rooden. De vrienden schakelden Stevens dochter Julia in als bedrijfsleidster. Zij studeerde filosofie en ethiek, maar is nu helemaal into food. “Mijn vader, een echte bourgondiër, wil dat ook drukbezette mensen kunnen genieten van lekker eten. Ik vind het belangrijk dat ons eten ook verantwoord is. We gebruiken zo veel mogelijk biologische producten uit de regio. Onze big komt uit Baambrugge, ons rund uit het Groene Hart.” Julia weet wat ze wil. “Het lijkt me vet als we zo bekend zijn dat mensen net zo over ons praten als over Albert Heijn. Zo van: ‘Tot later. Ik moet nog even langs Steve’s.’”
http://stevesstove.nl