Erasmuspark in de lift

(foto Martine de Vente)
Hoogstins2024

Het Erasmuspark is aantrekkelijker geworden door café Terrasmus en culturele evenementen. Dat vinden veel omwonenden en bezoekers van het park. Volgens een enquête van OIS is bijna tweederde van mening dat het park de afgelopen twee jaar aantrekkelijker of zelfs veel aantrekkelijker is geworden.

De opening van Terrasmus in 2011 heeft goed uitgepakt voor de waardering van het park. Omwonenden en bezoekers stellen ook evenementen op prijs, zoals Koningsdag Vrijmarkt, Singer-songwriters, WestWaarts Festival en Erasmus Culinair. Die evenementen trekken ook bezoekers die weinig in het park komen.

Het Erasmuspark wordt goed bezocht, aldus OIS. Van de ondervraagden komt 43 procent er minstens wekelijks. Meer dan de helft geeft aan vaker naar het park te komen sinds er meer evenementen zijn. Belangrijke andere redenen om naar het park te gaan, zijn de rust en ruimte en speelmogelijkheden voor kinderen.

Maar het kan allemaal nog beter, vindt een aantal geënquêteerden. Er is behoefte aan meer openbare toiletten en voorzieningen voor kinderen, zoals speeltoestellen en een badje. Ook kindertheater en filmvoorstellingen staan het op wensenlijstje van sommige bezoekers.

DeWestkrant