Kerkgebouw te koop

Hoogstins2024

De Augustanakerk in Bos en Lommer is te koop. De Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam doet het markante gebouw aan de Erasmusgracht met pijn in het hart van de hand. Het aantal kerkgangers is te klein geworden.

Voor het kerkgebouw uit 1957 heeft zich een aantal gegadigden gemeld, zegt koster Wim Bos. ’’Het zit al in de onderhandelingsfase.’’ Hij kon niet in details treden over de aard van de belangstellende partijen. ’’Het gaat om gegadigden van divers pluimage.’’

Kerkgangers, buurtbewoners en belangstellenden konden zondag al afscheid nemen tijdens een feestelijke receptie. Predikant Paula de Jong verwoordde de gevoelens van de aanwezigen door te zeggen dat dankbaarheid op zijn plaats voor de afgelopen periode, maar dat het afscheid ook verdrietig is. Hier en daar werd een traantje weggepinkt. De Jong zal overgaan naar de Nassaukerk aan De Wittenkade in West.

Op zondag 4 januari houdt de gemeenschap de laatste viering in de Augustanakerk. De kerkgangers zullen daarna uitwijken naar andere kerken in Amsterdam. Koster Bos gaat na de sluiting waarschijnlijk aan de slag als gids voor toeristen in de stad.

DeWestkrant