Kerst met veel gebraad

Eten in kerstkleuren
Hoogstins2024

Nog geen plannen voor Kerst, of geen zin in het boodschappengedoe? Deze restaurants hebben een fijn Kerstmenu en zijn nog niet vol. Geheel volgens de laatste trends staat er veel gebraad op, maar gelukkig kan het ook vega.

Fier aan de De Clerqstraat stookt op Kerstavond, Eerste en Tweede Kerstdag de barbecue nog eens flink op voor de Christmas roast, met onder andere kreeft, pulled pork en zuurkool en -dat maakt nieuwsgierig- vegetarische Wellington steak.

-Zürich aan het Mercatorplein serveert maar liefst vijf gangen in de variaties vlees, vis en vega, of door elkaar natuurlijk. Het vlees in het voorgerecht is hert, de vis kabeljauw en het vegetarische hoofdgerecht is canelloni.

Speijkervet aan de Admiraal de Ruijterweg is op Kerstavond en Tweede Kerstdag open en serveert dan de bestverkochte gerechten van het restaurant sinds de opening tweeënhalf jaar geleden. Wat ook kan is bij het restaurant een speenvarken bestellen en dat zelf thuis in de oven schuiven. Een week van te voren bestellen, dus als je het vandaag doet kan het nog net.

-Het Kerstmenu bij Floor 17, bovenin het Ramada Hotel bij het Rembrandtpark is met € 90,- aan de prijs, maar dan ben je meteen wel helemaal klaar. Wijn en -niet te vergeten- het uitzicht zijn inclusief.

-Geen zin in een vast Kerstmenu? Café Restaurant Amsterdam is ‘gewoon’ open, maar dat hoeft geen beletsel te zijn voor een feestelijk diner met fruits de mer en de klassiekers van het restaurant: de boudin noir of pasta met pesto. Altijd vol beide Kerstdagen, maar met een klein clubje kun je er nog terecht.

-En veel familie over van buiten de stad? Ze komen makkelijk bij D.R.E.A.M in het Golden Tulip hotel bij Sloterdijk (veel parkeerplekken, en vanaf de trein maar een klein stukje lopen). Met een Kerstbuffet waar je twee uur lang kunt opscheppen voor € 45,- inclusief welkomstdrankje, dus ook geen gedoe over wie wat wil eten.