Superjapanner Taka maakt een come-back

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Na zijn vertrek uit zaak in de J.P. Heijestraat, was het even stil rond Taka Kitamura. Maar inmiddels is hij terug met een nieuwe zaak in de Jordaan: Taka Zoku Shou.

Voor goed eten hoef je West niet uit. Maar als je toch per se een keer ergens anders wilt eten, marcheer dan naar de Tweede Egelantiersdwarsstraat. Op nummer 9, waar ooit het Italiaanse restaurant Hostaria zat, sta je dan oog in oog met een oude bekende: Taka Kitamura, de enige echte keizer van de ramen & superpannenkoek okonomiyaki.

Volgende hoofdstuk
In maart van dit jaar opende hij met Felix Ang en Willemijn Koppelman (onder andere Café Amoi) in de J.P. Heijestraat Taka Japanese Kitchen, waar ik gigantisch lekker at. Koud twee maanden later was de liefde tussen Taka en zijn partners over. De zaak in West heet inmiddels Betsubara en Taka. Die opende eind juli zijn nieuwe zaak in de Jordaan: Taka Zoku Shou, letterlijk: ‘het volgende hoofdstuk van Taka’.

Sudderlap
Zijn nieuwe zaak – hoe kan het ook anders met zo’n gedreven man? – is een winner. Ook in dit restaurantje overheersen noedelsoepen. De pittige versie op basis van varkens- en kippenbouillon staat als een huis (13 euro). De krachtige bouillon ‘zalft’ mijn keel, het varkensvlees bovenop is even mals als een sudderlap. Ook over de okonomiyaki met zeevruchten (13 euro) niets dan lof. De timide Japanner weet te doseren waardoor de mix van garnalen, eieren, gember, kaas en groente geen prutje wordt, maar een gerecht om te zoenen.

DeWestkrant