Toon gaat nu echt weg

De opening van Toon in 2015. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Podiumwinkel Toon aan de Jan Evertsenstraat moet het pand verlaten, zo melden de eigenaren via een nieuwsbrief. Dat zat er al wel aan te komen, want al eerder werd bekend dat de eigenaar van het pand op zoek ging naar een andere huurder.

Toon kon de huur niet meer opbrengen. “Dit hing natuurlijk al langer boven ons hoofd, maar het is nu toch werkelijkheid geworden”, schrijven Laura Binkhorst en Marina Slabbers. Bij Toon konden klanten onder meer cadeaus en werken kopen gemaakt door lokale kunstenaars en in de winkel werden culturele evenementen georganiseerd.

Een maand geleden organiseerde Toon nog een brainstormsessie voor ideeën over hoe de winkel toch voort te kunnen zetten. Desondanks hebben Laura en Marina nog geen idee hoe ze verder gaan. “We denken maar zo; waar de ene deur sluit, gaat de andere weer open.”

Toon kwam in 2015 van het Westerpark naar de Jan Eef, dankzij een constructie met de toenmalige Winkelstraatvereniging. Die nam gedeeltelijk het risico voor de huur over. Nadat die vereniging ophield te bestaan, namen de eigenaren zelf de verplichtingen over.

 

DeWestkrant