Plantenzaak De Balkonie stopt ermee op de Jan Eef

Een fietskoerier van Bringly haalt een pakketje op bij De Balkonie. (Foto Bringly)
Hoogstins2024

Plantenzaak De Balkonie in de Jan Evertsenstraat gaat dicht. De winkel in De Baarsjes zal op 25 oktober definitief sluiten. De coronatijd en veranderend consumentengedrag hebben een rol gespeeld bij het besluit, zo meldt eigenaar Friederike Joppen op Instagram. De andere winkel in de Javastraat in Oost blijft wel open.

De Balkonie was in 2015 een pionier in de Jan Evertsenstraat, die indertijd flink was afgegleden. Als nieuwe winkel met planten, potten en meubilair voor op het balkon fleurde De Balkonie dit deel van de Jan Eef op. 

In 2020 begon De Balkonie nog een samenwerking met bezorgplatform Bringly. “We moeten lokale ondernemers steunen en ervoor zorgen dat niet alle leuke winkels in West sluiten door de komst van online webwinkels”, aldus de initiatiefnemer van Bringly destijds. 

Naast financiële redenen spelen ook persoonlijke overwegingen een rol bij het besluit, zo meldt de eigenaresse. “Twee winkels draaien vond ik heel erg intens. Het zijn veel ballen die ik in de lucht moet houden.”

DeWestkrant