Fietsbezorger moet lokale winkelier gaan helpen

Een fietskoerier van Bringly haalt een pakketje op bij De Balkonie. (Foto Bringly)
Hoogstins2024

Fietsbezorgers moeten winkeliers in West gaan helpen in de concurrentie met grote webshops. Bewoners kunnen via het duurzaam bezorgplatfom Bringly producten bestellen bij plaatselijke winkeliers, die door fietskoeriers op dezelfde avond thuis worden bezorgd.

Ondanks de vele winkels in de buurt, bestellen inwoners van West volgens Bringly steeds vaker online bij grote webwinkels. Deze spullen komen vaak van ver. Bringly promoot lokaal winkelen en bezorgen. Het platform moet lokale winkeliers in staat stellen om beter te concurreren door met fietskoeriers sneller en duurzamer te bezorgen dan veel webshops.

“We moeten lokale ondernemers steunen en ervoor zorgen dat niet alle leuke winkels in West sluiten door de komst van online webwinkels”, aldus initiatiefnemer Rajiv Laigsingh. “Die online webwinkels zorgen met hun bestelbusjes vaak voor extra CO2-uitstoot en overlast. Zonde, omdat de bloemist, apotheek of kledingwinkel vaak om de hoek zit.”

Bringly is afgelopen jaar al op proef gestart met een vijftiental winkeliers in onder meer West. “Tijdens de pilot hebben we bijvoorbeeld samengewerkt met Friederike Joppen van de Balkonie om te testen hoe het proces zou werken. Hierbij zijn we in een vroege fase al tegen veel struikelblokken aangelopen, maar dit heeft ons geholpen in het verder doorontwikkelen van het platform en de service.”

Het duurzame bezorgplatform hoopt een bedrag van 15.000 euro binnen te halen voor verdere ontwikkeling en groei via WestBegroot. Daarbij mogen bewoners van West vanaf 13 januari stemmen op initiatieven die geld kunnen krijgen van stadsdeel West. Bringly wil onder meer bijeenkomsten gaan organiseren over het belang van lokaal winkelen en bezorgen.