Meer groeigeld voor duurzaam bezorgplatform Bringly

Een fietskoerier van Bringly haalt een pakketje op bij De Balkonie. (Foto Bringly)
Hoogstins2024

Bezorgplatform Bringly, begonnen in West, groeit snel en heeft nieuwe investeerders aangetrokken. Bringly zorgt ervoor dat fietskoeriers producten ophalen bij winkeliers en snel bezorgen bij de klant. Inmiddels is het bedrijf actief in tientallen steden, met behalve lokale winkeliers ook onder meer The Body Shop en Rituals als klant. 

Bringly startte begin vorig jaar een proef met winkeliers in West. Dit was mede mogelijk door een bedrag van 15.000 euro uit WestBegroot. Door te stemmen bepalen Westbewoners via WestBegroot welke projecten geld kunnen krijgen van stadsdeel West. 

“We moeten lokale ondernemers steunen en ervoor zorgen dat niet alle leuke winkels in West sluiten door de komst van online webwinkels”, legde initiatiefnemer Rajiv Laigsingh destijds uit in De Westkrant. Fietskoeriers zijn een duurzaam alternatief voor online winkels en bestelbusjes, stelde hij. Door de lockdown ging het sneller dan gedacht, want winkeliers moesten op stel en sprong andere manieren vinden om hun spullen bij de klant te krijgen.

MT/Sprout meldt dat Bringly nu een ‘substantieel bedrag’ heeft opgehaald bij diverse investeerders. De investeringsronde werd geleid door Ponooc (investeert ook in Swapfiets) en Shamrock Ventures (Crisp, Peerby). Het kapitaal wordt gebruikt voor de ontwikkeling van software en marketing, aldus MT/Sprout.

DeWestkrant