112 plannen in de race voor WestBegroot

Beeld: Kat Yukawa voor Unsplash
Hoogstins2024

WestBegroot heeft 112 plannen binnengekregen die in aanmerking willen komen voor een deel van de € 300.000 subsidie die het Stadsdeel voor dit project beschikbaar heeft. De plannen moeten inclusiviteit, groen of het klimaat verbeteren. Het aantal plannen is bijna de helft van het aantal dat WestBegroot vorig jaar binnen kreeg. Toen waren er 214 plannen.

De plannen zijn ingediend door bewoners. Dezer dagen kan er gestemd worden. Ideeën die 50 likes of meer krijgen, mogen door naar de volgende ronde. Zo hebben een plan voor 350 groenere balkons en toegankelijk sporten deze drempel al gehaald. Het plan ‘Geld uitstrooien met een vliegtuig’, waarin wordt geopperd 50.000 euro mee te nemen de lucht in en vervolgens boven West te laten vallen, heeft nog niet voldoende likes gehaald. Een recordaantal likes van 3348 haalt een idee voor het vertellen van de geschiedenis van de slavernij op scholen.

Na deze online like-ronde worden de plannen getoetst op haalbaarheid, waarna inwoners van West met een stemformulier het budget van € 300.000 mogen verdelen over de plannen.

Hier staan alle plannen van West Begroot bij elkaar.