Lieve bewoners, houd vol – Column stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki

Foto stadsdeel West
Hoogstins2024

Beste bewoners van West,

Het zijn onzekere tijden. Voor ons allemaal en over de hele wereld. We delen allemaal dezelfde emoties. We zien kleinkinderen zwaaien naar opa en oma op het balkon, we missen het fysieke contact, onze families en het sociale leven. Geen handen om vast te houden of een omhelzing als je die nodig hebt. Ik denk aan de ouders die thuis lesgeven, hun werk blijven doen en zorgen voor het gezin. Niet iedereen kan dat en we mogen niet vergeten dat juist nu de kwetsbaarheid van velen ons vraagt om solidariteit en verbinding. Die verbinding is er in stadsdeel West, en die is hartverwarmend mooi.
Er zijn prachtige initiatieven en wat ben ik trots op alle creativiteit en medemenselijkheid. Van het briefje dat twee meisjes in Bos en Lommer aan hun buren om hulp te bieden tot de telefonische hulplijn van de samenwerkende Amsterdamse zorgorganisaties Voor elkaar in Amsterdam. Ik ben dankbaar voor al die organisaties in West die dagelijks bewoners bellen om te vragen of ze het nog redden en zo niet wat ze dan nodig hebben. En onze sportmedewerkers die thuis via sociale media jongeren bereiken met de #StayAtHomeChallenge. Het is te veel om op te noemen. Maar allemaal hartverwarmend en belangrijk, want de onzekerheid is groot en raakt ons. Ik wil jullie laten weten dat ik jullie zie en dat er aan jullie wordt gedacht.
Lieve bewoners van West, houd vol, ook al is dat best even moeilijk. Juist in deze onzekere tijden is het belangrijk in contact te blijven en elkaar te helpen. Natuurlijk met respect voor de regel dat we 1,5 meter afstand houden. Er wordt in deze stad hard gewerkt om ons veilig en gezond te houden. Laten wij vooral de komende tijd naar elkaar blijven omkijken. Ik wens jullie namens het gehele dagelijkse bestuur van stadsdeel West veel sterkte toe.  

Warme groet,

Fenna Ulichki
Stadsdeelvoorzitter West

DeWestkrant