Redbone in de Jan Eef schenkt nu ook koffie

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

IJsje gegeten op het Mercatorplein? Loop daarna door naar de nieuwste koffiezaak in de Jan Evertsenstraat!

IJs en koffie is een topcombinatie. Dat weten ze in Italië, waar in alle ijssalons koffie op de kaart staat. In West weten we dat ook dondersgoed. Zo zei Martijn Doets toen hij IJsmanschap in de van Spilbergenstraat opende: “Bij het beste ijs hoort de beste koffie.” Naast ambachtelijke ijslolly’s biedt hij in zijn ijssalon koffie van Lot Sixty One. Bij de nieuwste koffiezaak van West schenkt de barista Braziliaanse koffie van Caffenation. De nieuwkomer zit in de Jan Evertsenstraat, op loopafstand van de ijszaken op het Mercatorplein (Ice & Bites, IJscuypje).

Chocoladetaart
Je zou de koffiezaak zó voorbij kunnen lopen; de zaak heeft zich wat verdekt opgesteld. Maar hij zit toch echt in het witte gebouwtje naast het funky Redbone. Sterker nog: de koffietent is van dezelfde eigenaar als van dit Indiase restaurant, waar ‘het eten uit de hemel is komen zeilen’. De terrassen van beide zaken lopen in elkaar over. Ze zijn te herkennen aan de vaasjes met bloemen op de tafels.

In de koffiezaak maakt een vrolijke barista cappuccino’s met hartjes – “Ze zijn nog niet perfect, maar ik werk eraan’’. Met gemak schenkt hij de een na de andere espresso voor je. Voor erbij zijn er zelfgebakken madeleines en punten chocoladetaart met frambozen. Geen overdaad, maar ‘gewoon’ twee uitstekende opties. We hebben er een leukerdje bij!  https://www.facebook.com/Redbone_Amsterdam-800654636952358/?epa=SEARCH_BOX

 

DeWestkrant