Nasim van Sam’s Koffie in Oud-West gaat ‘heel lekker’

Sam's Koffie in de ochtend. Foto; Patricia Jacob.
Hoogstins2024

Nasim moest zijn koffiezaak in Syrië achterlaten, maar opent binnenkort zijn tweede Amsterdamse koffietent. Ook werd de eigenaar van Sam’s Koffie in de Wenslauerstraat een tijdje terug vader.

Het maakt niet uit wanneer je bij Sam’s Koffie in Oud-West binnenloopt. Standaard is het er druk. Toeristen, buurtbewoners, shoppers die net hebben gestruind op de Ten Katemarkt: iedereen weet de zaak van Nasim te vinden. Ik drink zelf ook graag een cappuccino op de Wenslauerstraat 2A. Liefst neem ik er dan een stuk bananenbrood bij. Nasims versie bevat tahini, wat de cake buitengewoon smakelijk maakt. Ik schreef er dit stukje over.

Zoontje Ben
Toen ik er vandaag binnenliep, stond Nasim meer dan dan ooit te stralen achter de toog. “Het gaat heel lekker”, liet hij weten – alsof dat nog niet duidelijk was. Sinds eind vorig jaar heeft hij een zoontje met zijn verloofde Anouk. “Onze zoontje Ben is fantastisch. Ik zou graag een tweede kind willen, maar niet te snel. Kinderen geven veel werk.”

Noord
En dat terwijl hij het nu al druk zat heeft. Op dit moment werkt hij in Noord aan een tweede koffiezaak, dichtbij het Skatecafé aan het Gedempte Hamerkanaal. Ik vind het mooi om te zien dat Nasim zulke stappen zet. Hij komt namelijk van ver.

Damascus
Nasim, die zowel roots in Syrië als Libanon heeft, had ooit in Damascus samen met een vriend een koffiezaak. Door de situatie in Syrië heeft hij deze zaak achter zich moeten laten en vertrok hij naar Nederland voor een nieuwe start. In 2020 opende hij Sam’s Koffie in Oud-West. Circa eind juni van dit jaar komt daar nog een zaak bij. Stap voor stap bouwt hij aan een mini-imperium.

Nasim, Ben en Anouk.
DeWestkrant