Deuren bar-restaurant Bill Parker bleven dicht

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

De opening was al door enkele weblogs aangekondigd, maar een faillissement gooide roet in het eten. De ruimte aan de Bilderdijkstraat waar bar-restaurant Bill Parker zou komen, bleef leeg. Het horecapand in Oud-West is ook besmeurd met verf.

Hollandsch Park Bilderdycke BV zou de nieuwe horecaonderneming gaan exploiteren in het pand waar vroeger café De Nieuwe Arend zat. Maar Hollandsch Park Bilderdycke BV is failliet verklaard. Volgens het faillissementsverslag was er een conflict tussen de twee aandeelhouders, die ook gezamenlijk waren betrokken bij House of Lopez in de De Clercqstraat. Dat restaurant is nu gesloten, de ruimte wordt verbouwd.

De samenwerking tussen de twee zakenpartners liep volgens de curator niet soepel, waarna werd besloten dat een van hen zich zou richten op een nieuwe zaak, namelijk Bill Parker. Het pand werd verbouwd, maar tot een opening kwam het niet. Een van hen vroeg surséance aan, wat uitmondde in een faillissement.

De curator heeft met verschillende gegadigden onderhandeld over een doorstart. Inmiddels heeft hij een akkoord bereikt met één van deze partijen.

DeWestkrant