Deze 9 huizen in West kosten meer dan 1 miljoen euro

Hoogstins2024

Het duurste huis dat nu in West op Funda te koop staat, meet 250 vierkante meter, heeft tien kamers en kost 2.500.000 euro. De Roemer Visscherstraat is dan wel West, maar ligt op steenworp-afstand van het Vondelpark.

Dat de huizenmarkt in West booming is, is ook te merken in het hoogste segment. Nog geen jaar geleden vonden we op Funda maar 3 huizen in West die meer dan een miljoen kostten. Nu staan in totaal 9 optrekjes van € 1.000.000+ op de huizensite. Deze liggen met name in de Helmersbuurt. Op die plek heb je voor net iets meer dan een miljoen een dubbele etage met dakterras of een benedenwoning.

Wie wat te besteden heeft, kan ook gaan kijken in Houthaven. Voor bijna 2 miljoen euro is daar op de kop van Pier 2 een woning te koop van 5 woonlagen met uitzicht op het IJ. Wie mooi uitzicht wil, kan ook voor 1,5 miljoen euro terecht aan de Silodam. Dan heb je wel de ruimte: 234 vierkante meter en zes kamers.

Toch liever wat vrijer? Vrijstaande huizen zijn met name te vinden in Nieuw-West. Aan de Zuiderakerweg staat bijvoorbeeld een vrijstaande villa met 3 (!) badkamers. Overigens meldt de makelaar dat voor deze woning een maandlast geldt van € 5.466 per maand. De woning is dan wel over dertig jaar afgelost.