Duurste huis in West: € 1,7 miljoen

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Het duurste huis dat je momenteel via huizensite Funda in West kunt kopen, kost € 1.750.000. Het is de woning naast de Silodam en die meet in totaal 270 vierkante meter over drie verdiepingen. Er is een dakterras en je krijgt voor dat geld ook nog eens twee parkeerplaatsen.

Een iets betere deal is de vrijstaande woning aan het begin van de Spaarndammerstraat. Die is voor iets minder geld, € 1.500.000 te koop. Dan heb je 330 vierkante meter met een tuin. In totaal zijn er in West drie huizen te koop boven een miljoen. Voor € 1,2 miljoen is nog een woning te koop in de Bellamystraat.

Minder goed in de slappe was? In West zijn ook huizen te koop voor veel minder. De goedkoopste woningen in het stadsdeel zijn rond de € 130.000. Daarvoor heb je een appartementje van 28 vierkante meter in De Studio in het voormalige GAK-gebouw in het Bos en Lommerplantsoen.

Het pand bij de Silodam is lang niet het duurste huis dat momenteel te koop staat op Funda. Vorige week verscheen op Funda een woning van bijna vijftien miljoen euro aan de Prinsen- en Herengracht. Deze woning is nog niet weg. De Silodamwoning is al wel verkocht onder voorbehoud.

De gemiddelde prijs voor een woning in Amsterdam is overigens € 4.190 per vierkante meter. Begin dit jaar ging de allerduurste woning ooit in West weg voor vijftien miljoen euro. Dat was een appartement in het Pontsteigergebouw.

DeWestkrant