De 5 nieuwste restaurants in West

Hoogstins2024

Het is niet bij te houden wat er allemaal nieuw opent in West. Vandaar vijf in één keer en van alles wat.

1. Bar Kauffman
In de Reinier Claeszenstraat zit dé plek voor broodjes falafel deluxe met feta, groene chili, merguez of mango. De mango babe is de zoetste van het stel en wat is ie goed, dat broodje met falafel, mangochutney, gegrilde aubergine, tzatziki en granaatappel!
http://barkauffmann.nl

2. Mauresque
Bar Breitner op de Van der Palmkade is vervangen door Mauresque, een mooi restaurant met allerliefst personeel en een kaart vol culinaire invloeden uit Zuid-Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Oftewel: kroketjes met gekonfijte tonijn, lamsschouder met pruimenchutney, in Marokkaanse thee gegaarde kalfssukade, basilicumijs met in ras el hanout gemarineerde ananas. Een wijnkaart is er niet. In plaats daarvan is er een theekaart die de chef-kok met theesommelier Mariëlle Erkens heeft samengesteld. Hoe origineel is dat?
https://www.facebook.com/Restaurant-Mauresque-815199865257190/?fref=ts

3. Meneer Nieges
Aan de Westerdoksdijk, op de oude plek van Nevel en nog een handvol andere restaurants, zit nu Meneer Nieges. Een grappige/gewaagde naam: ‘nieges’ is plat Amsterdams voor pech of ongeluk. Anyway, je luncht er met broodjes sparerib en bagels teriyaki zalm. ’s Avonds kun je aan de lamsnek met aubergine of de makreel met linzen.
http://www.meneernieges.nl

4. One Dim Sum
Bij hapjestempel Oriental City in het centrum valt er ’s avonds weinig te ‘dimsummen’. Bij One Dim Sum op de Overtoom is dat een ander verhaal. Daar kun je van 12.00 tot 22.00 uur losgaan met gestoomde krabbetjes in zwarte bonensaus, gefrituurde inktvisballetjes en gestoomde broodjes met lotuspasta.
http://www.onedimsum.nl

5. The Chippy
Bij dit zaakje in de Kinkerstraat kun je gegrilde vis eten, maar je komt er natuurlijk voor de fish & chips die de Britse kok Justin Brown in de frituur laat knetteren. Voor erbij: gravy en andere sauzen, gegrilde maiskolven en mushy peas, een fris-zoete doperwtenpuree. Voor na: een, eh, gefrituurde Mars of Snickers.
http://www.thechippy.nl/menu

P.S. Nog eentje. Kevin Bacon, de sympathieke bar van Hotel Not Hotel, is natuurlijk niet nieuw. Maar sinds april is er wel iets veranderd: je kunt er nu namelijk Thaise hapjes en maaltijden eten. De barkeepers leiden je graag naar de perfecte lemongrass infused vodka of thai basil gin cocktail voor erbij.
http://www.hotelnothotel.com/kevin-bacon/

DeWestkrant