Nieuwe eigenaar en naam Café Louter

Hoogstins2024

In Café Louter aan de De Clercqstraat komt na 30 januari een andere eigenaar. Van stoppen wil eigenaar Polle Janssens eigenlijk niet spreken. “Dat klinkt alsof noodgedwongen de stekker eruit moest. Het voelt juist als een mooie volgende stap.”

De nieuwe eigenaar is nu uitbater van café Van Leeuwen in de Utrechtsestraat. Die gaat volgens Janssens uiteraard een stempel drukken op het interieur en het aanbod van de zaak met “meer de nadruk op lunch en borrelen; goede wijnen en bieren. Maar je zal de bar en de keuken wel op dezelfde plek zien staan.”

Verkopen van de zaak was niet moeilijk, er waren genoeg gegadigden. Janssens wilde echter het beste voor de klanten en zijn mensen, dus was kritisch op wie de zaak ging overnemen. Het personeel gaat dan ook mee over naar de nieuwe zaak. “Zo kan ik tenminste ook fijn afscheid nemen.”

Polle Janssens was tien jaar geleden de eerste die in de De Clercqstaat een trendy café begon en vindt het nu tijd om te stoppen. “Ik ben er trots op dat zich na mij ook mooie horecazaken in de straat hebben gevestigd. Laat ik de eerste zijn die weer verder gaat.” De komende tijd gaat de horeca-ondernemer zich bezinnen op wat zijn volgende project wordt.