Rooftopbar op Sloterdijk

Hoogstins2024

Het voormalige KPN-kantoor op Sloterdijk krijgt een rooftopbar met rondom uitzicht over de stad en haven. Het complex aan de La Guardiaweg wordt verbouwd tot een hotel met voorzieningen die ook zijn bedoeld voor Amsterdammers en werkers op Sloterdijk: onder meer restaurants, een casino, winkels, een spa en fitnessruimte. Per jaar worden 500.000 bezoekers verwacht.

Dat bleek woensdag bij de feestelijke start van de verbouwing, die eind 2016 moet zijn afgerond. Naast de rooftopbar wordt het centrale plein een eyecatcher: op een zonnige dag schijnt het hier uit de wind en dankzij de spiegelende ruiten veel warmer aan te voelen dan elders in de stad. Op deze piazza komen uiteraard terrassen.

Ven heet het complex dat een internationale hotspot moet worden waar je 24 uur per dag kunt werken, slapen, eten en ontspannen. Het hotel met bijna vijfhonderd kamers wordt een Park Inn by Radisson. De uit New York ingevlogen bekende designer Karim Rashid vertelde hoe hij het interieur gaat inrichten: met veel felle kleuren, en geïnspireerd door de virtuele wereld. ’’Een mens kijkt tegenwoordig zeven uur per dag op een of ander scherm. De materiële wereld moet even aantrekkelijk worden als de virtuele wereld.’

Hapjes worden klaargezet voor de feestelijke start van de verbouwing. Rechtsonder een artist impression van de rooftopbar.
Hapjes worden klaargezet voor de feestelijke start van de verbouwing. Rechtsonder een artist impression van de rooftopbar.

Rashid is erg enthousiast over de beoogde nieuwe hotspot op Sloterdijk. ’’We gaan hier veel succes hebben, ik voel het.’’ Ven zal een positieve impuls geven aan dit deel van Amsterdam, aldus de designer. De Park Inn krijgt volgens hem de uitstraling van een vier- of vijf sterrenhotel, terwijl de tarieven die van een drie sterrenhotel zullen zijn. ’’Goed design hoeft niet meer geld te kosten.’’