Hoge torens bij Sloterdijk met middeldure huurwoningen

Het tijdelijke parkeerterrein voor bussen waar straks zal worden gebouwd. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Vlakbij station Sloterdijk komen twee hoge woontorens, waarvan er één voor ruim de helft is bestemd voor middeninkomens. Er is ruimte om woningen te ontwikkelen met een maandelijkse huur van 711 tot maximaal 971 euro. Deze huur ligt dan voor minimaal 25 jaar vast. De tweede toren is bedoeld voor studenten die voorzieningen gaan delen.

In de stad is een grote behoefte aan betaalbare huurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen. De gemeenteraad heeft donderdag het actieplan ’Meer middeldure huur’ vastgesteld. Het project op Sloterdijk past binnen dit actieplan.

’’Er  zijn veel mensen die te veel verdienen voor een sociale huurwoning maar te weinig voor een woning die op de vrije markt beschikbaar komt’’, aldus wethouder Ivens in een verklaring. ’’We maken nu meteen tempo in Sloterdijk-Centrum met deze tender voor woningen waar grote behoefte aan is: markthuurwoningen tegen lagere marktprijzen.’’

De gemeente is nu op zoek naar een partij die beide torens bij Sloterdijk kan ontwikkelen, bouwen en exploiteren. Behalve middeldure huurwoningen en studentenwoningen is er ruimte voor huurwoningen in de vrije sector en koopwoningen. De gemeente belooft de toekomstige bewoners ’een prachtig uitzicht over de stad en de haven’.

DeWestkrant