Sloterdijk straks ook woonplek

Hoogstins2024

Sloterdijk is binnenkort niet meer alleen een plek waar je op- en uit de trein stapt. Het gebied rond het station wordt ook een woonplek. Leegstaande kantoren krijgen een woonbestemming en er komen kavels voor zelfbouwgroepen. Dit staat in het tijdschrift Plan Amsterdam van de gemeente.

Wonen was lang niet mogelijk omdat Sloterdijk niet aan de geluidsnormen voor wonen voldeed. Maar door een ‘verfijndere rekenmethode’ te gebruiken, kon de bestemming van het gebied toch veranderen. De gemeente belooft ook de toegang tot het gebied te verbeteren. Gevoelsmatig ligt Sloterdijk ver van het centrum af, terwijl dat natuurlijk helemaal niet zo is.

Op Sloterdijk is plek voor 2000 nieuwe woningen. Het plan is er een plek van te maken voor beginners op de woningmarkt, met niet al te hoge huurprijzen. De kavels moeten vooral ook beschikbaar worden voor bouwgroepen.

Woningen moeten wel aan allerlei geluidsnormen voldoen, omdat het gebied ingeklemd zit tussen twee snelwegen, de Haarlemmerweg en het spoor. Inmiddels is het al steeds beter toeven in het gebied. Je hebt er al enkele hippe café’s (waaronder Bret en de Amsterdamsche Tram) en er komen steeds meer toeristen naar hotels in voormalige kantoorgebouwen.