Groen licht voor bouw 390 huurwoningen bij station Sloterdijk

Het toekomstig wooncomplex Velo op Sloterdijk. (Beeld De Alliantie)
Hoogstins2024

Rond station Sloterdijk verrijzen steeds meer woongebouwen. Op een stuk grond tussen de Changiweg en Teleportboulevard -aan de kant van The Breakfast Club- komt een wooncomplex met 390 woningen. De gemeente heeft een omgevingsvergunning voor dit bijna 60 meter hoge gebouw Velo verleend.

Het gaat om 270 sociale huurwoningen en 120 middeldure huurwoningen van coöperatie De Alliantie. De bouw moet begin volgend jaar van start gaan. Mensen die een sociale huurwoning achterlaten, krijgen voorrang bij de toewijzing van de middensegment huurwoningen, aldus De Alliantie. De verhuur begint in 2027.

Het complex bestaat uit vier gebouwen met een binnentuin. Op de begane grond komt een gedeelde huiskamer. Naast 390 woningen komen er commerciële ruimtes en een openbare fietsenstalling voor ruim 4000 fietsen. De stalling kan worden gebruikt door OV-reizigers. De bouw is vertraagd. In eerdere plannen ging het om 320 woningen en zou de bouw al in 2022 beginnen. Het aantal woningen is dus met 70 opgehoogd. 

Op de plek waar het wooncomplex komt, was jarenlang een tijdelijk voetbalveld. (Archieffoto De Westkrant)

 

DeWestkrant