Inspiratie opdoen in tunnel

Tunnel A10 bij Sloterdijk
Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Het moet leuk gaan worden om bij Sloterdijk onder ringweg A10 door te fietsen of te lopen. De gemeente nodigt ontwerpers en kunstenaars uit om een kunsttoepassing te bedenken die passanten een  ’inspirerende ervaring’ bezorgt.

Sloterdijk ontwikkelt zich steeds meer tot woongebied, waarmee ook de tunnel onder de A10 tussen de Arlandaweg en het Westerpark een belangrijkere rol krijgt. Volgens de gemeente voldoet de onderdoorgang aan de eisen, maar kan de tunnel lichter, ruimtelijker en leuker. Ontwerpers en kunstenaars worden opgeroepen om daarvoor een visie en voorlopig ontwerp te maken.

De tunnel moet een ’highlight’ op de route worden, aldus de gemeente. De onderdoorgang moet een gevoel van welkom geven en een glimlach oproepen. Manieren om dat te bereiken zijn onder meer beeld, beschilderingen, geluid of muziek, licht, illusie, verhalen of ruimtelijk werk.

Een jury selecteert vijf inschrijvers die een ontwerp mogen maken. Vervolgens nomineert de jury er drie, waaruit het publiek het winnend ontwerp mag kiezen. Meer informatie op Tenderned

 

DeWestkrant