Eerste Sloterdijkse wijn ‘drinkt als een trein’ 

Hoogstins2024

De eerste wijnen uit Sloterdijk zijn een feit. Op stadswijngaard Wijn van Bret zijn zaterdag een rode wijn en twee witte wijnen uit oogstjaar 2018 gepresenteerd. En de smaak? Zomerwijn die drinkt als een trein, oordeelt wijnjournalist Esmee Langereis. 

De stadswijngaard werd in 2016 met crowdfunding opgericht op een braakliggend stuk grond niet ver van het station. Na enkele jaren ploeteren zijn er nu de eerste wijnen van onder de Amsterdamse zon gerijpte druiven. Makkelijk was het niet, zo meldt Yvonne Modderman namens de wijnbouwers. Konijnen, spreeuwen en wespen deden een aanslag op de druivenoogst.

Wijnjournalist Langereis proefde de eerste flessen in het bijzijn van de trotse amateur-wijnboeren. “De rode wijn werd gekarakteriseerd als een puber, jong en wild, met in de binnenzak een geheim, een net gekocht pakje vers shag. De witte Souvignier Gris werd omschreven als krachtig en een rijpe dame met frisse ideeën. Klap op de vuurpijl was de witte Johanniter waarin groene appel, maggiplant, groene paprika, gras, grapefruit en snoepjes te ontwaren vielen.”

De Sloterdijkse wijnen zijn niet los te koop. De deelnemende amateur-wijnboeren nemen de flessen zelf mee naar huis.