Op- en afrit A10 dicht: veel hinder door werkzaamheden

Werkzaamheden bij de op- en afrit van de A10 West. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De werkzaamheden aan de Haarlemmerweg zorgen voor meer verkeershinder. Sinds maandagavond 22 april zijn de op- en afrit van de A10 West (S103) vier weken afgesloten. Automobilisten moeten rekening houden met omleidingen en extra reistijd, waarschuwt projectbureau N200. 

Vanaf half mei krijgen weggebruikers op de kruising van de Admiraal de Ruijterweg en Molenwerf ook te maken met forse hinder, onder meer door het vervangen van de drinkwatertransportleidingen. Het projectbureau raadt aan om de N200 te mijden en te rijden via A4, A5, A9 of A10. Fietsers en voetgangers krijgen te maken met afzettingen en omleidingen.

Op de kruising van de Admiraal de Ruijterweg en Molenwerf komt ook nieuw asfalt en een veiligere oversteekplaats voor voetgangers en fietsers. Op woensdag 8 mei is er tussen 19 en 21 uur een informatiebijeenkomst over de werkzaamheden in het XO Hotel, Molenwerf 1. 

De Haarlemmerweg tussen de Admiraal de Ruijterweg en Halfweg gaat volledig op de schop. Binnen Amsterdam wordt de N200 een stadsstraat met een maximum-snelheid van 50 km/u, bomen in de binnenberm en nieuwe oversteekplaatsen. De werkzaamheden gaan duren tot mei 2020. 

DeWestkrant