Kunstproject werpt blik op toekomst Sloterdijk 

Kunstenares Natacha Mankowski aan het werk op Sloterdijk. (Foto Mariska Pot)
Hoogstins2024

In- en rond station Sloterdijk vindt vanaf vrijdag de kunstmanifestatie Play Station Sloterdijk plaats. Te zien zijn nieuwe werken van zowel jonge als toonaangevende kunstenaars.

Play Station Sloterdijk onderzoekt de toekomst van het gebied door middel van experiment, speculatie en verbeelding, zo stelt de organisatie. Het kantorenterrein wordt de komende jaren omgevormd tot een gemengd woon- en werkgebied.

Het gaat om een serie tijdelijke en semi-permanente kunstwerken die speciaal voor locaties in het gebied zijn ontwikkeld, met een omlijstend publieksprogramma. Op de foto kunstenares Natacha Mankowski die bezig is met een metamorfose van het NS Magazijn. 

In The Square wisselt Mankowski geschilderde perspectieven af met oplichtende fotopanelen. Andere deelnemende kunstenaars zijn Andrea Canepa & Ben Weir, Hertog Nadler en Frank Havermans. 

De kunstwerken zijn mede gefinancierd door onder meer NS, ProRail, Holland Casino, LaSalle Investment Management, EDGE Technologies, APG, ABP en Alliander. De manifestatie duurt tot en met 3 november.

De feestelijke opening is vrijdag 28 juni vanaf 15.30 uur in paviljoen BRET, Orlyplein 76.