Heeft West straks het grootste hotel?

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Gaan in het nieuwe nhow-hotel bij de RAI straks de meeste mensen slapen, of krijgt toch Meiniger Hotels bij Sloterdijk het predikaat ‘grootste hotel van Amsterdam’? nhow zegt met 650 kamers in 2019 al wel het grootste hotel van de Benelux te zijn. Meiniger wil uitbreiden met 117 kamers naar ruim 423. Dat zijn weliswaar minder kamers, maar daar kunnen wel veel meer mensen in: 1585 bedden krijgt het hotel. Het luxere nhow krijgt er naar schatting 1400.

Het verschil is dat gasten in het Meiniger hotel in veel kamers met meer dan twee personen kunnen slapen. In de familiekamers kunnen zes mensen, in de slaapzalen is plek voor wel zeven man.

De lobby en de ontbijtzaal van het Meiniger Hotel hebben dan ook de sfeer van een jeugdherberg. Hoewel, het ontbijt -met eitjes, toast en verschillende soorten yoghurt-  mag best aardig luxe genoemd worden. Er staan voetbaltafels en je kunt er Amsterdam-souvenirs kopen, zoals de welbekende mutsen. Ook zijn er tripjes te boeken naar onder andere de Heineken Experience. En wie geen geld heeft om uit eten te gaan, kan een eigen prakje opwarmen in een keukentje.