Biertjes drinken bij Het Theehuis

Foto Martine de Vente
Hoogstins2024

Op het terras van het Blauwe Theehuis in het Vondelpark heeft Brouwerij ‘t IJ een proeflokaal geopend voor de klassieke combinatie van bier en pizza.

Het gebouw is voor de komst van ‘t IJ aan de binnenkant aangepast. Aan de buitenkant is er niets veranderd. Het ronde gebouw is namelijk een rijksmonument. Het theehuis uit de jaren dertig is weer in oude luister hersteld. Zo vonden de eigenaren Patrick Hendrikse (48) en Bart Obertop (49) op oude foto’s vier bollampen naast de pilaren, die ze weer hebben teruggeplaatst.

Het café blijft niet de hele nacht open. ,,Maar wel lang genoeg om met een lekker bordje en een goed glas bier de zon achter de bomen te zien zakken”, zo belooft de bierbrouwerij op de eigen website. Bij het bier kunnen gasten plaatpizza, antipasti en salades bestellen.

Tafeltennis
Op het terras kunnen gasten een potje tafeltennis of een spelletje jeu de boules spelen. Koffiedrinken kan ‘s morgens op het terras, zowel in de zomer als de winter. Het iconische gebouw werd gebouwd in 1937, nadat het jaar ervoor brand was gesticht in een eerder theehuis op die plek. Architecten de gebroeders Baanders ontwierpen het gebouw in de zogenaamde modernistische stijl die Het Nieuwe Bouwen of de Nieuwe Zakelijkheid wordt genoemd.