Waar kun je nog wonen op de Laan van Spartaan?

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Een sportcomplex met huizen erom heen. De nieuwbouwwijk bij de Laan van Spartaan tussen de Kolenkitbuurt en het Olvg West staat er sinds 2010 en is sindsdien heel populair. Van de bestaande woningen is er op Funda bijvoorbeeld nog maar één te koop.

Nu komen er tot 2019 nog zo’n 250 koopwoningen bij, en een gloednieuw studentencomplex. Dan is de nieuwe woonwijk helemaal af.

Hof van Spartaan

Voor wie nog een eengezinswoning zoekt om te kopen, kan terecht bij de Hof van Spartaan, die nog gebouwd gaat worden. Deze komt op de zogenaamde middenkavel, langs de Jan van Galenstraat. De 21 huizen van 135 tot 140 vierkante meter gaan binnenkort in de verkoop.

In gebouw De Spartaan komen straks 236 appartementen te koop van 45 tot 139 vierkante meter. Je kunt kiezen tussen woningen met twee of vier kamers.

Studentenwoningen

Sinds kort staat er -ook aan de Jan van Galenstraat- op steenworp afstand van de metro een groot, zwart gebouw met 361 woningen voor studenten. Ze zijn gebouwd volgens een modulair systeem. De onderdelen zijn in de fabriek vervaardigd en vervolgens op de bouwplaats als legosteentjes in elkaar gepuzzeld. De toren is 16 verdiepingen hoog.

(foto: Martine de Vente)