900 Appartementen in ING-gebouwen

Hoogstins2024

In de kantoorgebouwen van ING langs de Haarlemmerweg komen 900 appartementen. Projectontwikkelaar Pinnacle gaat de verouderde gebouwen transformeren in zowel koop- als huurwoningen. De eerste appartementen moeten in 2017/2018 worden opgeleverd.

De helft van de appartementen zal worden aangeboden als huurwoning in de vrije sector. Dit in samenwerking met vermogensbeheerder Bouwinvest. De andere helft bestaat uit koopappartementen. Het gehele project moet in het jaar 2020 gereed zijn.

De gemeente Amsterdam en stadsdeel West zijn blij met de plannen, die vooral zijn gericht op starters, singles en stellen. ’’Dit project is heel goed nieuws voor West’’, zo laat stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester weten. ’’Door deze ontwikkeling krijgt Amsterdam er niet alleen meer woningen bij, maar zal het Westerpark nog beter aansluiting vinden bij de omliggende buurten.’’

Het kantorengebied langs de Haarlemmerweg moet veranderen in een aantrekkelijk woongebied. Pinnacle heeft het bekende architectenbureau MVRDV gevraagd een ’ambitieuze’ stedenbouwkundige visie te ontwikkelen. Al eerder werd hier een kantoorgebouw van Achmea omgevormd tot een complex met 185 appartementen in de vrije sector, die razendsnel werden verhuurd.

DeWestkrant