Wolk van liefde, schapen of spiegels voor tunnel A10

Het ontwerp Mirror mirror.
Hoogstins2024

Drie kunstenaars en ontwerpers zijn in de race om de onderdoorgang van de A10 tussen Sloterdijk en het Westerpark een facelift te geven. Iedereen kan tot en met 15 juni stemmen op zijn of haar favoriete kunstobject. De keuze is tussen ontwerpen met een ’wolk van liefde’, schapen en spiegels.

Kunstenaars konden zich melden voor een prijsvraag, uitgeschreven door de gemeente. Zij werden uitgenodigd om fietsen en wandelen in de troosteloze tunnel tussen de Arlandaweg en het Westerpark tot een ’inspirerende ervaring’ te maken. De onderdoorgang moest lichter, ruimtelijker en leuker.

Een jury heeft drie finalisten geselecteerd. Het ontwerp dat de meeste stemmen krijgt, zal worden uitgevoerd.

De drie genomineerde projecten zijn:

Mirror, mirror…van HOH Architecten. Spiegelende panelen op de kolommen en het plafond, met oplichtende verkeersborden (afbeelding boven artikel)

Heartbeat van Atelier van Lieshout, dat licht, lichtvoetig en romantisch wordt genoemd. Het moet een ’wolk van liefde’ worden voor de onderdoorgang.

Heartbeat van Atelier van Lieshout

Diorama van Marchel-Wim van Dongen. Inrichting als diorama met zwevende wolken en wollige schapen. In het donker geven de objecten licht.

Diorama van Marchel-Wim van Dongen

Meer informatie en het stemformulier hier