Dit weekend in West

Hoogstins2024

Behalve Fashion Week en de Amsterdamse Hotelnacht valt weer van alles te doen in West. Fanney en Theuntje geven suggesties.

Voor diegenen die een beetje cultuur willen snuiven op de zaterdagavond is er het theaterstuk van Karim El Guennouni “Voor Aap” in Podium Mozaïek.  “Voor Aap” is bedacht en wordt gespeeld door Karim El Guennouni. Een Nederlands-Marokkaanse acteur belandt in een kleine identiteitscrisis door zijn ervaringen in de theaterwereld. Hij gaat op onderzoek uit en ontdekt het een en ander over zichzelf wat hij niet voor mogelijk had gehouden. De voorstelling is te zien in de Podium Mozaïek in Bos en Lommer op zaterdagavond om 20.30 uur.

“Levenstekens, intimiteit wordt openbaar” is een expositie van Marielle van Meel. Ze fotografeerde honderd mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan. Haar werk is een eerbetoon aan het leven, de wetenschap en de donor. De tentoonstelling opent zaterdag om 17.00 uur en is daarna tot en met 25 januari te zien bij WG kunst in de Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat.

Voor de nodige biologische sapjes en hapjes kan je zondagmiddag in het Westerpark bij de Neighbourfood Market terecht. Een breed scala aan bakkers, slagers, boeren en andere voedselliefhebbers staan klaar om je te voorzien van alles wat zij in huis hebben. Maar je kunt er ook gewoon voor een lekker kopje thee terecht.

DeWestkrant