Nu al nieuwe chefs bij Loulou

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Zo’n twee weken geleden at ik bij bar-restaurant Loulou aan het Kwakersplein. Het steengoede vijfgangenmenu dat ik kreeg, was bereid door twee chefs die elkaar hadden leren kennen bij Guts & Glory in de Utrechtsestraat. Dit weekend kreeg ik echter het bericht dat Ricardo en Fernando waren opgestapt.

Nu al? Hoe zat dat? Even bellen maar. Raily, een van de eigenaren van Loulou, bevestigde dat de twee niet meer bij Loulou werken. “We zijn in overleg uit elkaar gegaan. Er was een verschil van inzicht over de invulling van de kaart.” Tegelijkertijd met de chefs is ook de manager opgestapt. Raily relativeert: “We hadden er twee.”

Inmiddels staan er alweer twee nieuwe koks in de keuken. “In de horeca gaan koks geregeld van ene naar het andere restaurant. Hun namen maken we binnenkort bekend.” Het concept is ook aangepast. “Mensen vonden het te beperkt om te moeten kiezen tussen een diner van drie, vier of vijf gangen. Ze kunnen nu bijvoorbeeld ook alleen een hoofdgerecht eten of twee voorgerechten.”

Wat Loulou op culinair niveau nog meer in petto heeft – dagschotels, hamburgers? – is nog onduidelijk. “Een en ander zal zich eind februari hebben uitgekristalliseerd. Via Facebook zijn de laatste ontwikkelingen te volgen.”
https://www.facebook.com/barloulou/?fref=ts

DeWestkrant