Meer horeca bij Rembrandtpark

Hoogstins2024

‘Bar Spek II’ wordt niet de enige horecagelegenheid bij het voormalige Broederhuis aan de Postjesweg. In de naastgelegen voormalige Augustinusschool staat ook een horecapand te huur van 65 vierkante meter, met mogelijkheid voor een terras aan de binnentuin en aan het Rembrandtpark.

Het pand is nog niet verhuurd. Volgens Willem Claassens van projectontwikkelaar Elatum hebben zich veel ondernemers gemeld. Maar niet een van hen had ideeën die overeenkwamen met die van de ontwikkelaar. “Dat had dan vaak te maken met openingstijden.”

Zelf denkt Claassens aan een lunchroom of andere kleinschalige horecazaak ‘met verbinding naar het park en betrokkenheid met de broedplaatsen in het park.’ Een andere vereiste van de projectontwikkelaar is dat de eigenaar van de zaak er zelf in gaat staan.

In de voormalige Augustinusschool en het Broederhuis komen behalve een horecazaak van de eigenaren van Bar Spek ook appartementen en broedplaatsen voor creatieve ondernemers. Een van hen is de ambachtelijke tassenmakerij Monsak

DeWestkrant