Wat komt er straks in het Wachterliedpaviljoen?

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Het Wachterliedpaviljoen in Bos en Lommer krijgt een andere opzet met een nieuwe exploitant. Stadsdeel West is op zoek naar partijen met ideeën om deze ontmoetingsplek voor de buurt te beheren. Buurtbewoners kunnen meedenken over de gewenste activiteiten.

Het stadsdeel gaat via een maatschappelijke aanbesteding op zoek naar een nieuwe beheerder per 1 mei. Nu beheert Combiwel het paviljoen in het Wachterliedplantsoen nog. De partij met plannen die het beste aansluiten bij de wensen van de buurt en het stadsdeel, krijgt subsidie voor een jaar met de mogelijkheid van verlenging, zo schrijft portefeuillehouder Jeroen van Berkel aan de bestuurscommissie. Een mix van commerciële en niet-commerciële functies is mogelijk.

Het pand heeft onder meer een gymzaal en aangrenzend een speeltuin en kinderboerderij. ’’De gemeente wil een bruisende plek realiseren, waar recreëren, ontmoeten, bewegen en natuur en milieu samenkomen’’, aldus de organisatie Social Impact Factory, die de aanbesteding gaat doen. De drie beste inzenders worden begeleid om hun idee verder uit te werken, daarna wordt de winnaar gekozen.

Op dinsdag 21 november tussen 13.00 en 20.30 uur is er een inloopdag. Buurtbewoners kunnen dan ook hun wensen en ideeën kwijt.